Premis Sambori 2023

Este cap de setmana hem celebrat el lliurament dels premis Sambori 2023. L’Auditori Municipal de l’Eliana ha acollit l’acte final del concurs literari en el que participen tots els cicles educatius des d’infantil fins a l’educació universitària.
L’acte, ha tornat a ser una festa per a l’estudiantat i les famílies, i ha recuperat l’esperit festiu que sempre ha caracteritzat el lliurament dels premis Sambori.

En aquesta edició han participat un total de 6.014 alumnes, 277 mestres i professores/professors, de 14 pobles de la comarca i vora 35 centres escolars, suposant un augment en la participació respecte a l’any 2022.

Després d’una llarga deliberació per part del jurat, s’han premiat un total de 18 treballs individuals, 7 premis col·lectius i el Premi Empar Granell a la Didàctica i Metodologia. Aprofitant l’acte, s’han lliurat els tres premis de cartells 2023, un d’ells, protagonista del cartell i les carpetes de les Trobades 2023 a l’Eliana.

Els membres del jurat, reconeixen que no ho van tindre fàcil, donat l’alt nivell dels treballs que s’havien presentat. Cal destacar que, en el nivell del treball col·lectiu de 4 anys, després de moltes deliberacions, el jurat ha decidit concedir el premi ex-aequo a dos treballs.

6 alumnes de diversos centres de l’Eliana, membres del Consell de xiquetes i xiquets, van fer d’amfitrions i conductors de la gala que entre moltes sorpreses va comptar amb les actuacions de:

    1. – L’alumnat del grup de cambra de l’escola de la Unió Musical de l’Eliana
    1. – Titelles per al públic més menut a càrrec de Teatreliana
    1. – Associació Folklòrica i imaginària festiva La Llauradora i la Colla de dolçainers Camp de Túria – Consolat de Mar

Els premis Sambori van nàixer com a una iniciativa de promoció de la lectura i escriptura en valencià amb la finalitat de que la gent més jove desenvolupe la seua part més creativa. Aquesta edició ha estat un èxit tant a nivell de participació com la qualitat dels treballs. Segons declaracions del jurat, “Ha estat un treball molt complicat haver de triar els seleccionats de cada cicle, hi havia un alt nivell”.

Podeu trobar les imatges de l’acte al següent enllaç.

Top