Presentació de la Trobada d’Escoles en Valencià del Camp de Túria 2023

Dimecres 26 d’abril presentàrem, junt a l’Ajuntament de l’Eliana, les Trobada d’Escoles en Valencià del Camp de Túria 2023 al Saló de Plens de l’Ajuntament de l’Eliana, amb el lema ‘Recuperem el verd amb Carme Miquel’.

L’acte ha comptat amb la participació de Salva Torrent, Alcalde de l’Ajuntament de l’Eliana; Eva Santafé, regidora d’Educació de l’Ajuntament de l’Eliana; Eugènia Montesinos, vicepresidenta de la Coordinadora pel valencià Camp de Túria; Llúcia Lerma i Elvira Ibáñez, membres de la junta de la Coordinadora pel valencià Camp de Túria.

Les Trobades 2023 homenatjaran la mestra, ecofeminista, escriptora, defensora de la llengua i amiga Carme Miquel. Escola Valenciana vol que les Trobades 2023 esdevinguen una crida a l’acció i també una expressió d’esperança en la protecció del nostre planeta, greument amenaçat per l’emergència climàtica. Aixi mateix, reivindiquen el paper de Carme Miquel, un exemple a seguir en la defensa de la justícia global i el bé comú des de l’educació i l’activisme, i la seua influència i ensenyament ens acompanya per despertar consciències i unir-nos per a sostindre, entre totes, la nostra llar.

Del 29 d’abril al 7 de maig se celebrarà a l’Eliana la XXIV edició de la Trobada d’Escoles en Valencià – Camp de Túria que enguany comptarà amb la participació de X centres educatius i més de quaranta entitats de la comarca. La iniciativa, promoguda per Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua, s’organitza des de la coordinadora pel Valencià el Camp de Túria i ha disposat del suport de l’Ajuntament de l’Eliana.

Premi Sambori
El dissabte 29 d’abril a les 18.30 hores, es lliurarà el Premi Sambori a l’Auditori Municipal, amb la participació de l’Associació Folklòrica La Llauradora i la Colla de dolçainers Camp de Túria – Consolat de Mar. Els alumnes del grup de cambra de l’escola de la Unió Musical de l’Eliana interpretaran les ‘Danses de Mauro Giuliani’ i la companyia de teatre infantil Teatreliana representarà l’obra ‘Història d’un mig pollastre’. Des d’eixe mateix dia fins al diumenge 7 de maig, es podrà visitar l’exposició ‘Carme Miquel i Diego, una mestra del País’, comissariada per Carmen Agulló Díaz, a la Biblioteca Municipal.
Trobada Musical

Els dies 3 i dijous 4 de maig tindrà lloc a partir de les 10.00 hores la Trobada Musical d’Escoles del Camp de Túria, en la qual s’uniran per cantar i fer música a l’Auditori, a més dels quatre dels col·legis públics de l’Eliana, centres educatius de Llíria, Bétera, Olocau-Gàtova, la Pobla de Vallbona, Vilamarxant i Riba-roja de Túria.

Taller de biblioteca
El divendres 5 de maig a les 18.00 hores a la Biblioteca Municipal, s’impartirà el taller de mems de la Biblioteca Municipal, a càrrec de Kultura Meme. El taller és gratuït i cal inscriure’s al correu prestecsbiblioteca@leliana.es.

Trobada d’Escoles en Valencià
El dissabte 6 de maig, se celebrarà la Trobada d’Escoles en Valencià a la Plaça Europa. A les 17.00 hores, tindrà lloc la concentració de les escoles participants en l’aparcament de les Neus i a les 17.15 hores, s’iniciarà la cercavila amb la participació de les agrupacions la Jove Muixeranga de València, la Colla A Contratemps Vilamarxant, la Unió Musical de l’Eliana, l’Associació Folklòrica La Llauradora, Terratrèmol Batucada – Músicas del Túria i la Colla de dolçainers del Camp de Túria – Consolat de Mar. La cercavila arribarà a la plaça Europa a les 17.45 hores, on es donarà la benvinguda als centres educatius participants i es farà la lectura dels parlaments.

Des de les 18.00 a les 20.00 hores es realitzaran tallers organitzats pels diferents centres educatius i les diferents entitats participants, amb les actuacions de l’Escola Coral de l’Eliana i el Cor de l’Eliana. A les 20.00 hores, ‘El Diluvi’, grup que posa música a les Trobades 2023 amb la cançó ‘Terra que no oblida’, oferirà un concert per a totes les persones assistents i a les 22.30 hores, es podrà gaudir del Correfocs als carrers adjacents amb la Penya El Coet Bufat de l’Eliana.

El diumenge 7 de maig a les 19.00 hores, es clourà la setmana amb el concert ‘Ja ve l’aire’, de Pep Gimeno ‘Botifarra’, a l’Auditori Municipal.

Podeu trobar les imatges de l’acte al següent enllaç.

Consulta el Díptic de la Trobada d’Escoles en Valencià del Camp de Túria 2023

Top